Szank Községi Önkormányzat honlapja

Múltunk értéke, közösségünk jövője

Főkedvezményezett neve: Szank Községi Önkormányzat
Projekt címe: Múltunk értéke, közösségünk jövője
Megítélt támogatás összege: 43 380 087 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
Támogatási szerződés hatálybalépésének dátuma: 2018.12.07.
Projekt kezdete és vége: 2018.09.01-2022.05.01.
Projekt azonosító száma: TOP-5.3.1-16-BK1-2017-00001

A projektet Szank Községi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, „Helyi identitás és kohézió erősítése című”, pályázati felhívás keretében Móricgát, Gátér, Petőfiszállás, Pálmonostora és Jászszentlászló települések önkormányzatával együtt valósítja meg.

A pályázat megvalósításának első szakaszában a 6 településen a közösségfejlesztési folyamatok fejlesztése érdekében közösségi interjúk, közösségi beszélgetések, kérdőíves felmérés valósul meg. Ezután a közösségi felmérés tapasztalatait összegezve elkészül a helyi cselekvési terv. A projekt további szakmai megvalósítására a helyi cselekvési terv szerint kerül majd sor.

A pályázat keretében Szank településen 1 fő szakmai vezető és 2 fő közösség szervező foglalkoztatására, eszközbeszerzésre, térségi kalendárium összeállítására, kulturális programok szervezésére és közösségi kiállítás megrendezésére kerülhet sor.

Gátér településen eszközbeszerzésre, falukalendárium készítésére és helyi érték kiállítás megrendezésére nyílik lehetőség.

Pálmonostora településen eszközbeszerzésre, közösségek szomszédolására, falukönyv összeállítására, a helyi értékeket bemutató és megőrzését segítő nyomdai szolgáltatás igénybevételére nyújt lehetőséget a pályázat.

Petőfiszállás községben a projekt keretében eszközbeszerzés, tankatalógus elkészítése, tanulókörök szervezése és a helytörténeti dokumentumok gyűjtése valósul meg.

Jászszentlászlón a pályázatból eszközbeszerzésre, helytörténeti kutatásra, tankatalógus elkészítésére, tanulókörök szervezésére nyílik lehetőség.

A pályázat keretében Móricgát településen helytörténeti előadások szervezésére, helytörténeti dokumentumok gyűjtésére, eszközbeszerzésre kerülhet sor.

A projekt során közösségfejlesztő szakember képzés is megvalósul. A pályázat megvalósításának 2. és 3. évében valamennyi település fiataljai számára népismereti táborban való részvételre is lehetőség nyílik, a helyi identitás erősítése, a fiatalok helyben tartása céljából.

További információ kérhető:

Palotás Olga Judit, pályázati referens
Szank Községi Önkormányzat
Telefonszám: +36 77 495 087 
E-mail cím: szankgazdalkodas@t-online.hu