Szank Községi Önkormányzat honlapja

KEDVES OLVASÓ!

TISZTELETTEL KÖSZÖNTÖM ÖNT, ÖNÖKET SZANK KÖZSÉG HONLAPJÁN.

Szank a kiskunmajsai járáshoz tartozó, kistérségi település. A térségi összefogás célja a települések számára a közös jövő építése. A közel 2400 fős településünk lakói szorgos, dolgos emberek.

Ha idelátogatnak, Önök is meggyőződhetnek arról, hogy településünk értékeit csak olyan közösség képes létrehozni, fenntartani és működtetni, akik tisztelik múltjukat, élik a mindennapokban jelenüket, és építik jövőjüket. „Más vidék ez” Kányádi Sándor szavaival élve.

Nyáron homokos és száraz, erős napsütés jellemzi, télen pedig védett hely ez. Az édes gyümölcs, a híres akác és selyemfű méz, a kézzel készített konyakos meggy megédesíti napjainkat. A létrehozott értékeink, reméljük gyakran hazacsalogatják a városokban letelepedett gyermekeinket, idevonzzák településünk helyi és megyei értékei a turistákat.

A településen történt régészeti feltárásokkal, Kiskun Emlékhely létrehozásával több százéves múltra tekinthetünk vissza. Létrehozott értékeink megtekintése, a település infrastruktúrája kellemes időtöltés, és különleges élményeket rejt az Önök számára.

Társadalmi szervezeteink mindannyian a település közösségéért elkötelezett civil csoportok, akik programjaikkal, működésükkel is aktív részesei a település életének.

A híreinkről, értékeinkről, programjainkról, a mindennapokról kaphat tájékoztatást weboldalunkon az idelátogató.

Szeretettel hívom Önt, Önöket, hogy megismerjék Szankot, ami a Duna-Tisza köze ékszerdoboza!

Kívánok Önöknek a mielőbbi találkozásig jó egészséget!

Varga Ferencné
polgármester