Szank Községi Önkormányzat honlapja

Egyesületek sikeres pályázatai a Nemzeti Együttműködési Alapból

Sikeres pályázatot nyújtott be a Micimackó Alapítvány, a Szanki Nyugdíjas Klub, a Szanki Polgárőr Egyesület, a Szanki Lovas Hagyományőrző és Sport Egyesület, a Szanki Motor Sport Egyesület, a Szanki Talentum Alapítvány és a Szanki Barátok Köre Egyesület 2023. évben a „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2024.” című, NEAG-KP-1-2024 kódszámú pályázatra.

A pályázatnak köszönhetően a Micimackó Alapítványnak a helyi óvodás korú gyermekek számára egy vadasparki kirándulására, és egy zenés gyermek koncert megszervezésére, és sportjátékok beszerzésére nyílik lehetőség. A vissza nem térítendő pályázati támogatás összege 400 000 Ft.

Sikeres pályázatot nyújtott be a Szanki Nyugdíjas Klub is. A pályázat keretében a települési nyugdíjasok számára egy nyugdíjas est kerül megszervezésre, valamint lehetőségük nyílik egy kirándulás, illetve egy színházlátogatás megszervezésére. A pályázati támogatás biztosítja az egyesület könyvelési költségét is. Az egyesület 400 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A Szanki Polgárőr Egyesület 400 000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült. A pályázat keretében 3 db pad és asztal garnitúra kerül beszerzésre az egyesület számára, valamint a működési költségek egy része (könyvelés, üzemanyag, irodaszer beszerzése) kerül finanszírozásra.

A Szanki Lovas Hagyományőrző és Sport Egyesület is 400 000 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyből az egyesület egy amatőr lovas verseny lebonyolítását vállalta.

Sikeresen pályázott a Szanki Motor Sport Egyesület is, akik 400 000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesültek. Az egyesület a támogatásból egy amatőr motorsport verseny megszervezését vállalta.

A Szanki Talentum Alapítvány szintén 400 000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült. Az alapítvány a pályázatnak köszönhetően 1 db notebookot vásárolhat, és élelmiszer alapanyagokat szerezhet be az általános iskolás korú gyermekek főző, és süteményt sütő foglalkozásainak megszervezéséhez.

A Szanki Barátok Köre Egyesület 400 000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyből egy települési rendezvény megvalósítását vállalta.

A pályázatok megvalósításának határideje 2025.03.31.

Az egyesületek pályázatai a Magyar Kormány támogatásával valósulnak meg.